De Kirby Nederland - Veltec Kirby specialist (2024)

DE KIRBY Nederland

DE KIRBY Nederland, met het hoofdkantoor in Cleveland, Ohio, helpt klanten al meer dan 100 jaar om met vertrouwen schoon te maken. Jim Kirby creëerde de eerste Kirby stofzuiger in 1906, en sindsdien heeft The Kirby Company continu het in Amerika gemaakte, handgemaakte Kirby Home Cleaning System ontwerp verbeterd om de beste prestaties in zijn klasse te garanderen. Miljoenen klanten van over de hele wereld vertrouwen op Kirby om hun huis schoon te houden.

JIM KIRBY

Het meest bekend om het Kirby Home Cleaning System dat zijn naam draagt, was Jim Kirby het grootste deel van zijn volwassen leven uitvinder. Zijn belangrijkste doel was om hard werken uit te bannen waar het bestond. Meer dan 200 patenten en een groot aantal producten die vandaag de dag gebruikt worden, zijn een eerbetoon aan zijn succes. In 1914, toen Jim de Kirby stofzuiger aan het verfijnen was, richtten George H. Scott en Carl S. Fetzer de Scott and Fetzer Machine Company op, die auto-onderdelen maakte. De precisie van hun gereedschappen en matrijzen was voor Jim aanleiding om Scott Fetzer zijn Kirby stofzuiger te laten produceren.

DIRECT VERKOPEN

In 1920 werd Kirby, en is nog steeds, een direct-selling bedrijf, dat consumenten een demonstratie van de Kirby stofzuiger bij hen thuis geeft. Ons netwerk van geautoriseerde, onafhankelijke Kirby Distributeurs biedt deze gratis service aan, om consumenten in staat te stellen de prestaties en veelzijdigheid van een Kirby systeem uit de eerste hand te ervaren.

DE KIRBY Nederland

DE KIRBY Nederland is een trots lid van de DSA. Wij zijn toegewijd aan het handhaven van de hoogste ethische zakelijke normen, zoals vastgelegd door de Direct Selling Association. Klik hier voor meer details over de ethische code van de DSA.

KWALITEIT, BETROUWBAARHEID & PRESTATIES

Wij staan voor onze kernwaarden van kwaliteit, veelzijdigheid, betrouwbaarheid en prestatie. De Kirby Avalir 2 kan worden omgebouwd tot twaalf afzonderlijke eenheden om aan al uw schoonmaakbehoeften te voldoen. Gemaakt van gegoten aluminium, niet van kunststof, kan onze diepreinigende steelstofzuiger worden omgebouwd tot een tapijt shampoo systeem, een handstofzuiger, een vloerbuffer en nog veel meer! Neem contact op met een Kirby Distributeur om Kirby zelf te ervaren.

Hoe installeert en gebruikt u de Turbo Accessoire

Het Turbo Accessoire kan worden gebruikt als schuurmachine, polijstmachine, of om te schrobben. Het wordt gebruikt met de slang aan de voorkant van het toestel en het Kirby systeem in neutraal. Monteer eerst de turboschuurmachine en maak de stofkap van de schuurmachine los en til deze eraf. Draai vervolgens de klemhendels aan de zijkant van het turbo accessoire omhoog, schuif een vel schuurpapier in de voorste klem, en vergrendel de hendel. Wikkel het schuurpapier strak rond de onderkant van het turbotoestel en steek het uiteinde in de achterklem en vergrendel. Bevestig op een vlakke ondergrond de stofkap van de schuurmachine weer met de opening naar achteren, en steek de slang erin. Houd het turbo accessoire aan de boven en onderkant vast en zet uw Kirby aan. Zet vervolgens het turbo accessoire aan.

Hoe Kirby filter zak te installeren

Zorg er eerst voor dat uw buitenste zak is opengeritst en de bovenste adapter eruit is getrokken. Neem een nieuwe wegwerpzak uit de verpakking. Plaats vervolgens het kartonnen voorpaneel van de wegwerp filterzak tegen de onderkant van de adapter. Schuif het voorpaneel tegen het platte oppervlak van de adapter en buig en druk op het lipje bovenaan het voorpaneel tot het goed vastzit. De draagriem van de tas moet worden aangesloten via het kleine gaatje op de adapter, dat zich boven het nopje bevindt. Eenmaal aangesloten, plaatst u de hele tas in de buitentas en sluit u de rits.

Hoe de TechDrive te gebruiken (Drive-modus)

De Tech Drive Power Assist maakt het gemakkelijk om de stofzuiger te duwen en te trekken wanneer hij in gebruik is. Zet eerst de Tech Drive Power Assist aan door op de kant van het pedaal te drukken die gemarkeerd is met “D” voor drive. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken tijdens het gebruik van het apparaat. Verplaats het Kirby systeem gemakkelijk tijdens het stofzuigen, shamponeren van tapijt of schrobben van harde vloeren.

Hoe de TechDrive te gebruiken (Neutrale stand)

Zet de TechDrive in neutraal door de kant van het pedaal met de markering “N” naar beneden te drukken. Het apparaat zal gemakkelijk bewegen in de neutrale stand wanneer het uitgeschakeld is. Verplaats het Kirby systeem gemakkelijk wanneer het niet in werking is. Stofzuig harde vloeren. Polijsten van hardhouten vloeren met Miracle Shine Hoogglans vloerafwerking.

James B. Kirby Biografie – Kirby’s Uitvindingen- DE KIRBY Nederland

James B. Kirby (of Jim Kirby) (1884 – 1971) was een uitvinder van Schotse afkomst die in Amerika leefde en vooral bekend is geworden door de uitvinding van de Kirby stofzuigers, hoewel er meer dan 200 uitvindingen aan hem worden toegeschreven.

Kirby werd geboren op 28 september 1884, en het is bekend dat zijn vader Great Lakes, scheepsingenieur was. Zij woonden in Cleveland, Ohio, en terwijl hij naar de Lincoln High School ging, werkte James als lantaarnopsteker. Zijn taak was het aansteken en doven van gasstraatlantaarns. Hij leerde over elektriciteit door elektriciteitslessen te volgen bij de Y.M.C.A. Een van zijn eerste uitvindingen was een massage-machine die hij bouwde voor een man genaamd Knocks die hem bestelde. De massagemachine werd tussen 1903 en 1904 verkocht aan P. A. Geier, die ze vervaardigde en verkocht onder de naam “Royal”.

Zijn volgende uitvinding was een van de eerste antwoordapparaten, besteld door een zekere dokter uit Cleveland. Het centrale gedeelte was gebaseerd op de Edison’s fonograaf die elektrisch werd bediend en de beller informeerde dat de dokter er niet was en als zij een bericht achterlieten zal het worden opgenomen en afgespeeld wanneer de dokter terugkomt. Dokter patenteerde later deze machine.

DE KIRBY Nederland

In 1906 besloot James Kirby, geïnspireerd door een op een wagen gemonteerde stofzuiger, een kleinere variant te maken die door één persoon kon worden gebruikt en draagbaarder was. Zijn eerste stofzuiger heette de “Domestic Cyclone” en hij gebruikte water als filter voor stof. Hij had twee emmers water nodig voor één vulling en moest regelmatig worden geleegd. Hij werd op de markt gebracht door de Domestic Vacuum Cleaner Company en werd verkocht in twee sub-varianten. De ene werd verkocht voor 25 dollar en was een model dat met de hand moest worden opgepompt, terwijl de andere een elektromotor had en werd verkocht voor 85 dollar. Deze modellen werkten, maar het legen van vuil water was ingewikkeld en rommelig, dus maakte Kirby in 1907 een volgend model dat gebruik maakte van een stoffen zak die het vuil opving en de lucht filterde.

DE KIRBY Nederland, stofzuigers waren een stap voorwaarts

Kirby’s stofzuigers waren een stap voorwaarts ten opzichte van de doosstofzuigers die in die tijd verschenen, omdat ze lichter waren en waren voorzien van hulpstukken waarmee efficiënter kon worden schoongemaakt. Na deze eerste modellen ontmoette Kirby de broers Frantz, Edward, Clarence, en Walter. De eerste twee zaten in de bouwmaterialenhandel, terwijl Walter mecanicien was. Zij verkregen de rechten om Kirby’s stofzuigers te maken en te verkopen, en zij maakten ze in verschillende varianten. Model B, bijvoorbeeld, werd alleen verkocht met een smalle zuigmond, terwijl een Model C een brede zuigmond en een borstel had. Model D werd gemaakt met een lucht aangedreven borstel.

Vanaf 1919 werkte Kirby samen met George Scott en Carl Fetzer van Scott & Fetzer Company. Zij waren een smederij in Cleveland, die tijdens de eerste wereldoorlog militaire bewapening maakte en de vrede verbeterde Kirby’s stofzuigers. Sinds 1935, maken en verkopen ze stofzuigers onder de naam van James B. Kirby.

Jim Kirby

Jim Kirby bracht zijn laatste jaren door op zijn boerderij in Richfield, Ohio, en werkte tussen Scott & Fetzer en de Frantz Brothers. “Zijn gewoonte om dingen te repareren groeit uit tot een Algerijnse uitvindingcarrière “Kirby creëerde stofzuiger en heeft vissen die je kunt aaien en gadgets in overvloed thuis door Louise Eisele – 23 nov, 1936 – The Cleveland News James B. Kirby zou zo een held uit een van de romans van Horatio Alger kunnen zijn. Hier heb je het patroon: een jongeman die door zijn leraren als een nietsnut wordt beschouwd, begint de wereld te veroveren zonder geld of werk. En, net als Alger’s helden, verschijnen er veel obstakels op zijn pad.

Uitvinder

Mr. Kirby is een uitvinder uit Cleveland die meer dan 200 patenten heeft, waaronder de eerste wasmachine van het spinnertype die de kleren droogwervelt in plaats van ze uit te wringen, en ook vele patenten op stofzuigers. Er is niets ongewoons aan een kleine jongen die graag machines uit elkaar haalt. De meesten doen dat. Maar de jonge Jim KIrby kon ze weer in elkaar zetten. Hij had een gave om dingen te repareren. Al snel, als er iets kapot was, zeiden de buren: “Laat Jim er maar aan sleutelen.”

DE KIRBY Nederland

Toen de jonge uitvinder naar de Lincoln High School ging, wilde hij in het scheikundelaboratorium werken en de namen van Marconi, Faraday en Pasteur horen. In plaats daarvan werd hij ingeschreven in de Latijnse les. Hij gaf niets om de ablatieve vorm en de voltooid toekomende tijd en hij vertelde hen dat ook. “Jongeman, denk jij beter te weten wat goed voor je is dan je leraren?” donderde de geleerde directeur. “Nou, je zult het niet ver schoppen op deze school.” En de jonge Kirby liep naar buiten en zocht een baan. Hij grinnikte toen hij dit verhaal vertelde, en voegde eraan toe: “Nu verdien ik meer geld dan ieder van hen.”

Automatische secretaresse

Zijn eerste opdracht was om een automatische secretaresse te maken. En dat deed hij. Als de telefoon ging, begon een grammofoonplaat te spelen: “Dit is de grammofoon in Dr. Doe’s kantoor, geef me uw boodschap.” Dan zette een automatische schakelaar de machine aan om de stem van de beller op te nemen. Wanneer de ontvanger ophing, werd de machine ingesteld om de volgende oproep te beantwoorden. Dit principe wordt niet toegepast in dicteermachines, maar Kirby kreeg voor zijn idee niet meer dan zijn weeksalaris van $10,50. Dat deed hem besluiten te sparen voor een eigen winkel.

Dus nam hij nog drie banen aan. Hij was een drukkersduivel en verspreidde kranten voor de oude Cleveland Leader. Hij stak lampen aan en deed ze ’s morgens uit langs een route van 16 dollar per maand. Al snel stapelde zich een overschotje op.

DE KIRBY Nederland

Zijn eerste uitvinding in zijn eigen bedrijf was de vibrator die nog steeds in duizenden kapperszaken wordt gebruikt. Maar hij wilde iets praktischer, iets dat elke huisvrouw zou willen. Hij was onder de indruk van de ruwe methoden om tapijten schoon te maken. Een bezem strooide alleen het stof. Tapijten kloppen was gezwoeg. De buren lieten een paard en wagen en een benzinemotor komen om het vuil door een kleine slang weg te pompen. Dus pakte hij het probleem aan, en maakte een mechanische veegmachine. “Het was een omslachtig ding,” zei hij, “Er was een grote tank en hij werd bediend met een handpomp. Maar ik wist dat het een goed idee was en sindsdien ben ik het blijven verbeteren.” Hij weigerde zijn patent volledig te verkopen en besloot royalty’s te aanvaarden, en zegt dat hij daar nooit spijt van heeft gehad.

Kirby

Kirby is een lange, slanke man met bruine ogen en wit haar. Hij rookt niet, speelt een beetje golf en brengt elk jaar graag een maand of twee in Arizona door. Zijn grootste enthousiasme is zijn werk. “Zelfs als ik aan het bridgen ben, gaan mijn gedachten soms uit naar een nieuwe uitvinding. Er zijn uitvindingen die er gewoon om schreeuwen om gedaan te worden. Een jongeman heeft tegenwoordig een goede kans om fortuin te maken met zijn uitvindingen.”

Praktisch

“Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat het idee waar je aan werkt niet al gepatenteerd is. Kies dan iets praktisch. Een elektrische paginadraaier kan interessant zijn, maar het is heel goed mogelijk om zonder te leven,” vervolgde hij. De heer Kirby is van mening dat er meer geld te verdienen valt met royalty’s of het oprichten van nieuwe bedrijven dan met de rechtstreekse verkoop van een octrooi. Hij adviseert jonge mannen ook om te stoppen met het verbeteren van radio’s en locomotieven. “Er zijn te veel deskundigen op die gebieden om een kans te maken iets echt revolutionairs te ontdekken. Ik loop altijd in de tegenovergestelde richting van de massa,” zei hij. Een idee moet perfect werken in Kirby’s hoofd voordat hij een model bouwt. “Dat is hoe veel uitvinders hun geld verspillen,” zei hij.

DE KIRBY Nederland

Het Kirby-huis staat nu op het land waar hij als jongen van hield – West Richfield, ongeveer 20 mijl ten zuiden van Cleveland. Er zijn allerlei snufjes op zijn landgoed. Zijn Zwitsers-chalet-achtige huis, gebouwd op de zijkant van een hil, wordt van airconditioning voorzien door een pijp die ’s zomers het dak besproeit en het zo koel houdt als een kelder. Hij bouwde een waterrad met kogellagers dat werkt met slechts een klein straaltje water om het landgoed van elektriciteit te voorzien. Er is een meer van zeven acre met een gepatenteerd zuiveringssysteem erin. Een pijp loopt onder het meer door om al het water op te vangen dat van de nabijgelegen weiden wegloopt, waardoor het zo helder wordt als een bron. Het is bevoorraad met blauwbaarzen, baarzen en meervallen. Het is geen paradijs voor vissers, want de vissen zijn tam. Uitvinder Kirby bukte om brood te gooien naar de blauwbaarzen die rondzwermden. Hij aaide de ruggen van de meervallen. Ik eet net zo lief een konijn als een van deze vissen,” zei hij. Zelfs op zijn vossenjachten doden de beagles nooit de vos.

Zijn tekentafel stond vol met blauwdrukken van stofzuigers. “Ons machinetijdperk is nog maar net begonnen,” zegt hij. “Over vijf jaar zullen de meeste van onze apparaten verouderd zijn. Ideeën blijven maar door mijn hoofd stromen en het kriebelt om ze uit te werken.” En zoals een goede Alger-held heeft het succes zijn hoofd niet gekeerd.

DE KIRBY Nederland

Een artikel uit de Cleveland News van 1939:

Jim Kirby

Uitvinder, huishoudelijk vacuüm,

Premier Vacuüm, Kirby Vacuum

28 september 1884 – 9 juni 1971

Jim Kirby, in 1900 eigenaar van een motorreparatiewinkel in Cleveland, Ohio, en was een beginnend uitvinder. Een man genaamd Knocks vroeg Jim om een massage machine te bouwen. Jim deed dat, Knocks gebruikte het als een promotieartikel, en uiteindelijk, 1903 – 1904, werd het verkocht aan P.A. Geier, die het fabriceerde onder de naam “Royal”. Een dokter uit Cleveland wilde een apparaat dat een telefoon kon beantwoorden. Jim ging aan het werk, en had al snel zo’n “gadget” in werking. Het maakte gebruik van een Edison cilinderfonograaf, werd bediend door automatische elektrische bediening, en zei na afloop: “De dokter is er niet. Dit is een sprekende fonograaf. Spreek uw boodschap in en het zal herhaald worden aan de dokter als hij terugkomt.” Hij werkte zo goed dat de dokter er patent op liet aanvragen. Toen Jim op een dag een enorme op een wagen gemonteerde stofzuiger zag, besloot hij dat hij een draagbaar apparaat kon maken.

Stofzuiger

Zijn eerste stofzuiger, op de markt gebracht door de Domestic Vacuum Cleaner Company, werd verkocht voor $25,00 als handpompmodel of $85,00 met een elektromotor. De machine gebruikte twee emmers water als filter, die regelmatig moesten worden rondgedragen en regelmatig geleegd moesten worden. Tegen 1910 werkte hij aan een “bezemsteel” model voor het reinigen van tapijten, dat een snijmechanisme had waardoor hulpstukken met de machine konden worden gebruikt.

Pionier

Kirby was de pionier in de ontwikkeling van het concept van een zeer lichte stofzuiger met een zuigmond, die radicaal verschilde van de logge kiststofzuigers uit die tijd. Kirby ontmoette 3 broers, Edward en Clarence, die in de bouwmaterialenhandel zaten, en Walter Frantz, die mecanicien was. De gebroeders Frantz verkregen de rechten om Kirby’s nieuwste stofzuiger te produceren en te verkopen, en de Premier Vacuum Cleaner Company werd opgericht. Model B werd verkocht met alleen een smalle zuigmond. Model C introduceerde een brede zuigmond en een borstel. Model D had een lucht aangedreven borstel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam Kirby in contact met George Scott en Carl Fetzer, eigenaren van de Scott & Fetzer Company. Scott & Fetzer waren eigenaar van een smederij in Cleveland, en maakten op dat moment militaire wapens voor de oorlogsinspanning. Toen de oorlog was afgelopen, begonnen zij met de productie van een nieuw, verbeterd model van Kirby’s stofzuiger. De machine werd sindsdien door Scott & Fetzer onder het Kirby label van deur tot deur verkocht. Kirby bracht zijn laatste inventieve jaren door zijn tijd gelijkelijk verdeeld tussen Scott & Fetzer en de Frantz Brothers, wiens bedrijfsidentiteit later Frantz Industries zou worden.

De Kirby Nederland - Veltec Kirby specialist (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6101

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.